Jdi na obsah Jdi na menu
 


Rozpačitý vstup do jara, po výhře na půdě Března přišli dvě porážky

2. 4. 2017

   Benfika nastoupila k úvodnímu jarnímu zápasu po jediném přípravném utkání, ve kterém porazila starší dorost Ervěnic 3:1 (branky Tichý 2*, Čermák). Představila se na skvěle připraveném trávníku v Březně proti místnímu "B" týmu. V podzimním měření na LoKo jsme soupeře, přes jasnou převahu, porazili "jen" 1:0.

   Ani na hřišti Sokolu jsme nezačali zápas zle, ale chvíli nám trvalo, než jsme se dostali do šancí. Museli jsme být velice pozorní, protože domácí podnikali kontry k naší brance, k čemuž využívali především křídelních prostor. První vyloženou šanci si ve 12. minutě připsal Tichý, který skvělým průnikem rozhodil obranu soupeře, jenže v zakončení zcela selhal a vysoko přestřelil. Do vedení tak šli domácí. V 17. minutě kopali roh, centr do pokutového území měl na hlavě Wälzer, ale nepochopitelně jej neodvrátil a míč pohotově dorazil, za v brance stojícího Kubíka, Kudláček - 1:0. Vyrovnání jsme se dočkali o deset minut později. Na boku vápna vybojoval trestný kop Pazderka. K rozehrávce se postavil stoper L.Votruba, jehož přesný centr poslal hlavou do sítě Soukup - 1:1. O dvě  minuty později jsme přidali další gól, když zpětný míč na velké vápno napálil přesnou ranou k tyči Plos. Jeho gól však sudí Kešner neuznal, protože Ondra před střelou zakřičel na spoluhráče: "pusť"?! Vytočení hosté, které sudí podráždil dalšími spornými výroky, se do konce poločasu museli spíše držet, nasbírali jsme hned tři žluté karty a v podstatě jsme měli jen jednu zajímavou šanci - tvrdě, ovšem na střed, pálil Franta. I hosté měli své možnosti, jednou nás skvěle podržel Kubík, jinak si naše obrana, často s velkou námahou, poradila. Naše další střelecké pokusy byly nepřesné, v poločase 1:1.

   Do druhého poločasu jsme nastoupili "řádně uklidněni" a s vírou, že utkání dokážeme rozhodnout. Druhý poločas byl jasně v naší režii, nastěhovali jsme se na polovinu Března a museli jsme jen hlídat případné výpady domácích. Přes řadu zajímavých situací padla branka až v 67. minutě. To se míč dostal za vápno ke střídajícímu Myšákovi, jehož technická střela skončila k překvapení všech v síti. Brankář domácích měl zakrytý výhled a míč mu vyplaval na poslední chvíli - 1:2. Vedení nám však nevydrželo příliš dlouho. Na hranici pokutového území fauloval kapitán Pazderka a nabídnutý trestný kop poslal o tyč do branky Polka. Snaha o vítěznou branku přinesla i problémy. Dvojice Wälzer - Plos vymyslela rozehrávku rohu nakrátko, přičemž první jmenovaný nasadil přímo z rohu "dudy" druhému a Březno běželo do brejku 3 na 2. Ještě, že si domácí útočník ve finále akce ukopl míč, jinak mohlo být zle. Převahu ve druhém poločase se nám nakonec v závěru zápasu podařilo přetavit ve vítězství. Nejprve se po křídelní akci k míči dostal uvnitř pokutového území Tichý, a jak mu velí pozice útočníka, vystřelil - trefil - 2:3. V nastaveném čase si pak Wälzer narazil míč o Sochora a celou akci zakončil gólovou ranou - 2:4.

   trenér Radek Votruba:"V první polovině utkání jsme nad soupeřem herně vyčnívali, gólově se i dvakrát prosadili, ale jeden gól nám byl, z mého pohledu nepochopitelně, neuznán. Vést jsme ale mohli dobrých pět či šest ku jedné. Soupeř měl také své šance, jednu po rohu proměnil. Ve druhém poločase jsme brzy střídali. Březnu došly síly. Byl jsem vcelku klidný a věřil jsem, že se prosadíme. O to radši jsem byl, když u vstřelených branek byli dnes mladí, i když skórovat dnes mohlo klidně osm hráčů kádru. Věřím, že doma bodově, ale především i herně navážeme na místy hezkou kombinaci."

 

a.png TJ Sokol Březno "B" 2 - 4 AFK LoKo Chomutov "B"

                                                      (1:1)

branky: 17. Kudláček, 70. Polka - 27. Soukup, 67. Myšák, 81. Tichý, 90. + 1. L.Wälzer

Rozhodčí: Kešner, Dormiševová, Prokeš (ŽK: 1:4 (33. Plos, 44. Franta, 44. Wälzer, 64. Štol), ČK: 0:0); diváků: 40

sestava:

1. Kubík - 2. Franta, 4. L.Votruba, 5. Soukup - 10. Pazderka (C) - 6. R.Votruba (55. 13. Myšák), 9. Plos, 7. Sochor, 8. Štol (64. 12. Šams) - 3. L.Wälzer - 11. Tichý
na střídačce připraveni:
22. Rosa

trenér: Radek Votruba

 

 

--------------------------------------------

 

 

   Benfika nastoupila na domácí půdě proti posledním Libědicím. Už v podzimním zápase měla se soupeřem veliké starosti a nejinak tomu bylo dnes na domácí půdě. I podzimní duel jsme zlomili až v závěru, kdy nám to konečně napadalo do branky a zvítězili jsme 4:0. Dnes ale bylo vše jinak.

   Od úvodu bylo patrné, že Libědice přes své nelichotivé postavení nebudou odevzdaným soupeřem a neustále se snažili o rychlé kontry a hru vpřed. My jsme dlouho nebyli schopni se prosadit. Naším nejaktivnějším tvůrcem hry byl pravý stoper Vondráček, což samo o sobě něco vypovídá. Právě on nakonec i skóroval, při jeho výletě vpřed jej skvělou průnikovou přihrávkou našel Plos, Vondráček píchnul míč podél brankáře - v poločase 1:0.

   Absence kreace a nápaditosti v útočné hře nás doběhla ve druhém poločase. Dlouho jsme se nebyli schopni prosadit, hráli jsme neúčelně, ve vysokém počtu hráčů na útočné polovině, nicméně žádný z nich nebyl schopen vymyslet kloudnou akci. Navíc jsme otevírali možnosti brejků pro soupeře. Přesto jsme měli jedinečnou šanci skóre navýšit a pravděpodobně odstřelit soupeře od šance na body. Tichý vlétl do pokutového území jako velká voda a byl zezadu sražen soupeřem. K nařízené penaltě se postavil Plos, jeho pokus však brankář Hladík vyrazil. O chvíli později pak hostům jeden z brejků vyšel, Rainiš přetlačil v souboji Soukupa a obloučkem poslal míč přes vybíhajícího Rosu - 1:1. Zápas se lámal na stranu hostí. Psychicky nalomení domácí nebyli schopni vymyslet kloudnou akci. Naopak, v 70. minutě přišel centr do pokutového území, který ze vzduchu sebral Rosa, v souboji s útočícím hráčem mu míč vypadl a pro Lasche nebyl problém míč dorazit do prázdné branky. Domácí se zlobili na rozhodčího, hosté slavili. Sporná situace ještě více nahlodala domácí borce a ti si do konce zápasu větší šanci nevytvořili. Prohra 1:2 nás tak připravila o šanci dostat se zpět na 4. místo tabulky.

   komentář Ondřeje Plose (asistence + neproměněná penalta): "Řekl bych, že jsme utkání prohráli zaslouženě. V prvním poločase jsme alespoň soupeře herně přehrávali. Bohužel, až na Denisovu branku bez účelu. Do penalty, která byla dle mého názoru jasná, to ještě docela šlo, ale pak na nás padla zbytečná deka a nebyli jsme si schopni vytvořit jakoukoliv šanci. Balony jsme jen bezúčelně nakopávali, oni to v pohodě sbírali a valilo se to vždy na naši unavenou obranu. Bohužel to nebylo poprvé, co jsme takhle hráli. K neproměněné penaltě: věřil jsem si a svého rozhodnutí vzít zápas do svých rukou nelituji. Kdyby si míč vzal někdo z mlaďasů a neproměnil, styděl bych se za sebe, že jsem ho v tom nechal. Myslím, že to takhle bylo správně, navíc v minulosti jsem s podobnými situacemi problémy neměl. Samozřejmě mě moc mrzelo, že jsem ji kopl velice špatně a dostal soupeře na koně. Snad se teď klukům bude dařit lépe než mě. Ještě bych rád zdůraznil, že za prohru si můžeme jen a jen my, naší předvedenou hrou na domácím hřišti s posledním celkem tabulky. Rozhodně ne pan rozhodčí, který nám navíc nechtíc "pomohl" s neodpískanou penaltou pro hosty. Myslím, že naše výstupy po sporně uznané brance Libědic byly zbytečné, některé až ostudné.

 

 AFK LoKo Chomutov "B" 1 - 2 SK Libědice a.jpg

                                                        (1:0)

branky: 40. Vondráček - 60. Rainiš, 70. Lasch

Rozhodčí: Novotný ml., Franko, Schreiner (ŽK: 1:0 (90. Kubík), ČK: 0:0); diváků: 60

sestava:

1. Rosa - 7. Vondráček, 4. L.Votruba, 5. Soukup - 10. Pazderka (C) - 15. R.Votruba, 13. Myšák (65. 3. Čermák), 9. Plos8. Štol (70. 14. Kubík)  - 11. Tichý, 12. Šams (46. 16. L.Wälzer)
na střídačce připraveni:
6. Krutina

trenér: Radek Votruba

 

 

--------------------------------------------

 

 

   Béčko nastoupilo k dalšímu zápasu na hřišti v Rašovicích. Místní areál prošel před nedávnem renovací, tedy zázemí, kabiny, sprchy, vše krásné. To už se nedá říct o hrací ploše. Na kombinační fotbal jsme po úvodních pokusech mohli zapomenout. Domácí, vědomi si toho, na čem hrají, nakopávali jeden míč za druhým, snažili se sbírat odražené míče a přečíslovat naší tříčlennou obranu. Dlouho jsme statečně odolávali, nicméně směrem vpřed jsme si toho vytvořili hodně málo, pokud ano, zakončení bylo vesměs hodně nepřesné. To domácí ostřelovali Kubíkovu branku, ale dlouho se jim nedařilo skórovat. Ze hry se vyložené šance dočkali jen jednou, nicméně útočník Rašovic, po kličce Kubíkovi vyhnán do ostrého úhlu, přestřelil branku. Největší šance měli domácí po rohových kopech, kde využívali své výškové převahy a důrazu. Dvakrát míč propadl až na zadní tyč, ale ani jednou z toho branka nebyla. Ta padla až minutu před přestávkou. Po dalším rohu se nám podařilo odvrátit míč jen zpět k domácím, který slabě atakován hned trojicí našich hráčů, dokázal tyto prostřelit a míč zapadl k tyči - 1:0.

   Do druhého poločasu se změnilo naše rozestavení a změnit jsme chtěli též naši hru. Jenže plán nám nevycházel a soupeř šel brzo po poločase do dvoubrankové výhody. Naše přeskupená sestava nedokázala udržet své pozice a přenesený míč doprava, kde se  v tu chvíli nenacházel ani bek Franta, ani záložník Myšák, znamenalo vedení domácích 2:0. V 61. minutě pak přišel centrovaný na velké vápno, kde domácí obr přehlavičkoval stopera Votrubu, a míč se slabě skákal směrem na naši branku. Gólman Kubík však míč nepochopitelně nezachytil, ten se odrazil od tyče a nikým nehlídaný  dobíhající Karas v pohodě přidal třetí zářez. Ve zbývajícím úseku hry měli šance i LoKoťáci, v té největší hlavičkoval z malého vápna nad Smrčka. Domácí měli ještě jednu vyloženou šanci, ale Kubík tentokráte tým podržel. Přesto přišla druhá prohra v řadě. To se béčku stalo teprve podruhé v sezóně.

 

a.jpg FK Rašovice 3 - 0 AFK LoKo Chomutov "B"

                                                 (1:0)

branky: 44. a 51. Hofman, 61. Karas

Rozhodčí: Čokáš, Svoboda, L. Holub (ŽK: 0:2 (47. Myšák, 60. Plos), ČK: 0:0); diváků: 50

sestava:

1. Kubík - 2. Franta, 4. L.Votruba, 3. Smrčka - 10. Pazderka (C) - 15. R.Votruba (46. 12. Šams), 13. Myšák (60. 5. H.Wälzer), 9. Plos8. Štol  - 16. Sochor - 11. Tichý

trenér: Radek Votruba