Jdi na obsah Jdi na menu
 


Sezóna 2016/17 odstartovala, béčko na úvod 9 bodů ze 3 zápasů

21. 8. 2016

   Nově přeskládané "B" mužstvo nastoupilo pod vedením hrajícího trenéra Radka Votruby k prvnímu mistrovskému zápasu v Radonicích. V sestavě se téměř stoprocentně objevili odchovanci LoKotky s velice nízkým věkovým průměrem.

   Proti Spartě se "bego" představilo v ofenzivním rozestavení 3 - 5 - 2 a od úvodu diktovalo hru. Hned v první minutě se povedla pěkná akce po pravém křídle. Centr Radka Votruby se nakonec změnil v nebezpečnou střelu, která jen těsně minula branku domácích.  Klid na kopačky hostů přinesla hned 5. minuta, v níž se do vápna skvěle uvolnil Vondráček, jehož následný nápřah zastavil až faul soupeře. K penaltě se postavil útočník Pavel Tichý a proměnil - 0:1. I nadále byli hosté aktivnější a snažili se přidat druhou branku, leč často místo střelby volili ještě další průnikové přihrávky, a navýšení vedení se tak dlouho odkládalo. Přitom šance měli Pazderka, pálící bodlem těsně vedle, Šams, jehož pokus přizvedli obránci domácích na roh, nebo Vondráček, který po rohovém kopu netrefil před odkrytou brankou prudce letící míč. Standardky obecně vycházeli, a tak se po dalším rohu dostal k míči Radek Votruba, jehož následný nástřel skončil na spojnici břevna a tyče. Po půlhodině hry přišel veledůležitý okamžik. Štol stíhal podél levé lajny míč, který na čáře skvěle ve skluzu zachránil ve hře, následně posunul míč do vápna Tichému, který z ostrého úhlu překvapil brankáře - 0:2. Domácí se hodně rozčilovali, že míč přešel autovou čáru. My a hlavně rozhodčí, jsme byli jiného názoru. S brankami se najednou roztrhl pytel. Za třetí gól jsme mohli děkovat brankáři domácích. Ten na přední tyč směrovaný centr Štola, nepochopitelně chtěl hrát nohou a míč skončil před zcela odkrytou brankou, kterou bezpečně trefil Wälzer - 0:3. Domácí se po celé utkání snažili o nákopy směrem za naši obranu, ta pod vedením Lukáše Votruby fungovala skvěle a kompaktně. Přesto, že jsme hráli jen na tři obránce, skvěle fungovala i záložní řada a soupeř si nevytvořil jedinou vyloženou šanci. Tomáš Rosa v brance výrazně pomáhal s rozehrávkou a tak se i obránci mohl vrhat podpořit útok. Toho minutu před pauzou využil Soukup, který si při zmatku v pokutovém území vytvořil prostor a míč napálil k tyči - v poločase 0:4.

   Jelikož nás ve druhé půli čekala hra "do kopce", byli jsme hodně obezřetní a snažili se nenechat nic náhodě. Přesto nás domácí v úvodu druhého poločasu lehce přitlačili na naši polovinu, hlavně proto, že jsme se zbrkle zbavovali míčů. Uklidnění přinesl až brejk na jehož konci pálil přesně k tyči Tichý, čímž završil hattrick - 0:5. V pohodě hrající hosté si pak mohli dovolit zahodit několik nadějně rozehraných akcí. Ani po prostřídání se obraz hry nezměnil. Mladíci v dresu LoKo se snažili přízemní kombinací překonat soupeře, domácí dlouhými nákopy na útočníky utéct. Hosté však po celé utkání velice dobře pracovali, jen tak dál. Asi deset minut před koncem vybojovali hosté trestný kop, domluvili si signál a vše vyřešili parádně. Lukáš Votruba rozehrál podél zdi na nabíhajícího Tichého, jehož zpětný míč na vápno napálil Wälzer krásným "angličanem" do sítě - 0:6!

   Příští týden hostí Benfika na domácí půdě béčko Března.

trenér Radek Votruba:"V zápase jsme byli od začátku lepším týmem: Technicky, rychlostně a dokonce i v soubojích jsme soupeře od úvodu přehrávali. Ke klidnému výsledku nám dopomohl při druhém a třetím gólu brankář soupeře, potom jsme se už mohli definitivně uklidnit. Pochválit musím vcelku všechny hráče až na sebe za druhý poločas. Kdo byl, ví. Tři body na začátek nám dodají klid do následujícího zápasu, ale nic nesmíme podcenit. První vyhrání... však to známe."

 

a.png TJ Sparta Radonice 0 - 6 AFK LoKo Chomutov "B"

                                                      (0:4)

branky: 5. (P), 32. a 65. Tichý, 34. a 80. Wälzer, 44. Soukup

Rozhodčí: Dušek J., Chroust (ŽK: 2:1 (55. R.Votruba), ČK: 0:0); diváků: 50

sestava:

1. Rosa - 3. Smrčka, 4. L.Votruba, 5. Soukup - 15. R.Votruba (71. 16. Welzl)7. Vondráček, 10. Pazderka (C), 13. Wälzer, 9. Štol - 11. Tichý8. Šams (62. 6. Lhotský)

trenér: Radek Votruba

 

------------------------------------------------

 

   Béčko nastoupilo k prvnímu domácímu utkání sezóny, na LoKotce hostilo "B" tým Března. Ten se, oproti úvodnímu zápasu, kdy doma schytal debakl 1:12 od SKP Kadaň, posílil o několik hráčů "A" mužstva. My jsme v sestavě udělali tři změny, z toho dvě vynucené. Absentujícího Radka Votrubu, který dorazil až na druhý poločas (pouze na střídačku), nahradil v sestavě Ondra Plos. Davida Smrčku, který si ve včerejším utkání áčka přivodil zranění, nahradil v obraně Vašek Franta.

   I tak jsme od začátku zápasu chtěli hrát my. Hosté se spoléhali na dlouhé míče, souboje a standardní situace, nicméně ani ty k větší šanci nevedli. Opět jsme poměrně dobře pracovali v obranné činnosti, nutno však dodat, že záložní řada nefungovala tak jako v minulém týdnu a soupeři jsme až zbytečně moc dovolili. Při velkém vedru, které panovalo, se nám moc nechtělo běhat a soupeře jsme tak nepřehrávali tak jak by bylo třeba. Navíc jsme se v útočné fázi brzdili nepřesnostmi a často velkou zbrklostí. Výjimku tvořila 22. minuta, kdy Plos geniálně narýsoval včasnou přihrávku mezi obránce a zabíhající Štol z úhlu propálil brankáře hostí - 1:0. "Využil jsem momentu, kdy na sebe Ondra Plos natáhl hráče. Já se uvolnil a Ondra mi to krásně poslal mezi hráče do vápna. Uklidil jsem to na přední tyč.", popsal šťastný střelec svou branku. Po dvou asistencích z prvního zápasu tak potvrzuje nečekaně dobrou produktivitu. Po občerstvovací pauze jsme chtěli zlepšit především mezihru a rozehrávku ze středu pole, ale přílišný posun nenastal. Další střelecké pokusy z nepřipravených pozic k velkému nebezpečí nevedli. Hrozivě vypadající zákrok na Štola v pokutovém území pak sudí Chroust neposoudil jako faul. "Pája Tichý poslal míč do vápna. Měl jsem to netradičně na pravačku, ale řekl jsem si, že to trefím. Viděl jsem před sebou dva protihráče. Když jsem se napřáhl, tak mě jeden trefil přes nohy a druhý na hrudník... jasná penalta", líčil po utkání Štol. V poločase tak zůstalo skóre 1:0.

   Ani ve druhém poločase se nám nedařilo to co jsme chtěli. Nepřišel větší klid na kopačkách, bušili jsme do obraného valu soupeře a ten hrozil z rychlých kontrů. Co se však změnilo byl fakt, že jsme držení míče dokázali přetavovat v jasné gólové příležitosti, kterých bylo hned několik. Jenže... Z kraje druhého poločasu běžel sám na branku Tichý, špatně však trefil míč, který mířil hodně mimo. Několik dalších zakončení a standardek pak vyústilo v tutovku Soukupa, který z malého vápna přepálil branku. Několikrát jsme navíc nebyli schopni dobře sehrát situaci 4 na 2, popřípadě 2 na 1, velká škoda. Soupeř postupně posouval výš další hráče, a nakonec hrál téměř na 4 útočníky, naše obrana však působila jistě a Březno mělo jen minimum zakončení, většinou z větší vzdálenosti, o stoprocentní šanci soupeře nemůže být řeč. V závěru mohl po křižném pase Votruby rozhodnout Wälzer, ale trefil jen boční síť, chvíli předtím nastřelil Vondráček břevno! V 80. minutě pak zahrával trestný kop právě Vondráček. Jeho tečovaný pokus však brankář hostí ztlumil v rukavicích. V závěru se pak mohli trefit leváci, ale Plosova rána byla slabá a na střed. Štol pak po úniku přes polovinu hřiště střílel do boční sítě. "Škoda, že Pája nedal z kraje druhé půle nájezd a já v poslední minutě únik. Naštěstí jsme dokázali udržet čisté konto a 3 body.", konstatoval nečekaný střelecký hrdina zápasu Daniel Štol.

 

 AFK LoKo Chomutov "B" 1 - 0 TJ Sokol Březno "B" a.png

                                                      (1:0)

branka: 22. Štol

Rozhodčí: Chroust, Pašek, Javorek (ŽK: 1:0 (77. Wälzer), ČK: 0:0); diváků: 60

sestava:

1. Nozar (46. 16. Rosa) - 2. Franta, 4. L.Votruba (NC), 5. Soukup - 13. Wälzer7. Vondráček, 10. Pazderka (C) (58. 6. Lhotský), 9. Plos, 14. Štol - 11. Tichý8. Šams (73. 12. Sochor)

trenér: Radek Votruba

 

---------------------------------------------

 

   V Libědicích jsme zažili herně jiný zápas, než v prvním kole na půdě Radonic. Přesto bylo šlo nakonec opět o vítězství výrazným poměrem.

   V první půli jsme spálili hned několik vyložených šancí, především v prvních dvaceti minutách. Následně se hra přenesla především do vzduchu a tím se i vyrovnala. Domácí hrozili z brejků, a my se neustále snažili vymyslet konstruktivní rozehrávku. Nic z toho se ale neuchytilo, a tak se šlo do kabin za stavu 0:0.

   V úvodu druhé půle jsme byli o něco aktivnější a z hrubky domácí obrany otevřeli skóre Štolem. Domácí pak výrazně otevřeli hru, vysunuli další 3 hráče směrem vpřed a na deset minut nás zavřeli před vlastní šestnáctkou. Na tuto situaci jsme pak zareagovali doplněním čerstvých sil, což se ukázalo jako rozhodující, jelikož následnou brankovou smršť a totální kolaps soupeře měli na svědomí právě čerství hráči. Sochor, Šams a v závěru ještě jednou Štol... Výhra 4:0 je tentokráte vydřenější, ale jsou to další tři důležité body ze hřiště soupeře.

(RV)

   Příští týden přivítáme na LoKotce FK Rašovice

trenér Radek Votruba:"V první půlhodině jsme byli lepší, hráli kombinačně i pěkně roztahovali hru. Vytvářeli jsme si obrovské množství šancí, které jsme ovšem nevyužili. Dobře jsme vstoupili i do druhé půle a konečně vstřelili gól. Pochválit musím i střídající hráče, kteří, což jsme předpokládali, hru oživili a góly dodali klid do zbytku utkání."

 

a.jpg SK Libědice 0 - 4 AFK LoKo Chomutov "B"

                                             (0:0)

branky: 50. a 78. Štol, 70. Sochor, 75. Šams

Rozhodčí: Dušek M., Dušek J. (bez karet); diváků: 30

sestava:

1. Rosa - 2. Franta, 4. L.Votruba, 5. Soukup - 15. R.Votruba (68. 3. Myšák)7. Vondráček (46. 14. Krutina)10. Pazderka (C), 11. Tichý, 9. Štol - 6. Lhotský (60. 8. Šams)13. Červeňák (73. 12. Sochor)

trenér: Radek Votruba