Jdi na obsah Jdi na menu
 


Starší žáci doma přehráli Duchcov, tříbodové vítězství ztratili v posledních vteřinách

10. 9. 2016

   Starší žáci po vítězství nad Žatcem přivítali na domácí půdě Duchcov, který byl po prvních třech duelech bez bodu.

   Domácí rozehráli zápas ve svém stylu, tedy vlažně, ale do desáté minuty se srovnali a pak jasně na hřišti dominovali. Soupeř hrozil pouze z rychlých brejků a občasných standardek, ale naše obrana v prvním poločase celkem bez větších problémů odolávala. Dopředu to pak byla hitparáda zahozených šancí, což nás na konci zápasu mrzelo, ale postupně. Do velkých příležitostí se dostali kapitán Cerman, kterému v poslední chvíli utekl balón, předpokládaný střelec Adi nebo před prázdnou brankou stojící Arlt... Žádná ze skvělých pozic však brankou neskončila. Dvakrát se do pauzy trefil až Matoušek, který nám dvěma brankami v závěru poločasu pomohl do sedla. Vše vypadalo velice slibně.

   Do druhé půle jsme hlavně nechtěli polevit a hráče nabádali k výrazné aktivitě a dalším vstřeleným brankám. A kluci opravdu plnili co měli a dál se hnali do útoku. Ve 39. minutě mohl přijít definitivní klid, místo toho se zápas zdramatizoval. Nejprve se v obrovské šanci na pojištění vedení podruhé zjevil Arlt, jenže si míč špatně zpracoval a pak z velkého úhlu nedokázal prostřelit brankáře Trpku, který mi skvěle zmenšil úhel. Z brejku jsme pak neuhlídali akci po levé straně a soupeř taktéž z ostrého úhlu na rozdíl od naší možnosti prostřelil brankáře - 2:1. Ve zbytku druhého poločasu sice soupeř zkoušel své brejky, ale šance měl jen dvě. Trestný kop skvěle vyrazil náš brankář, stejně tak lapil i ojedinělý samostatný nájezd soupeře. Za to my jsme měli snad 10 vyložených šancí, nastřelili jsme dvakrát břevno, jednou tyč... scházely centimetry, ale míč jsme mezi tři tyče nepropasovali. Když už se to Rusníkovi povedlo, v tu chvíli zbytečně úzkostlivý sudí zapískal jednomu z našich hráčů útočný faul. Ani Lev, ve vápně zcela sám, nedokázal trefit odražený míč mezi tyče, a tak přišel příšerně krutý trest. V poslední minutě, vyloženě boží trest! Po našem rohovém kopu se soupeř dostal do protiútoku, jeden hráč šel do našich třech, přesto vytěžil z minima maximum. Namísto taktického faulu už na polovině hřiště, jsme akci přerušili Rusníkem nešťastně až v pokutovém území, penalta, 2:2, konec! :(

   V penaltovém rozstřelu jsme měli od začátku navrch, když se ujaly hned první dva naše pokusy, zatím co soupeř proměnil Čermákem jen jednou. Pak už to byla exhibice brankářů a neproduktivita střelců. Rozstřel skončil 2:1 pro nás, stejným poměrem si oba celky rozdělily i body z dnešního duelu.

   trenér Lukáš Votruba:"Dneska jsme měli utkání jednoznačně ovládnout. Byli jsme lepší ve všech směrech. Scházel mi však větší důraz a zodpovědnost v naší obraně. Stejně tak řešení útočných akcí nebylo zdaleka ideální. Soupeř měl také své možnosti, ovšem kdybychom utkání včas rozhodli, nemuseli jsme se strachovat. Duchcov si dle mého názoru za dnešní výkon body nezasloužil, přesto jsme mu v poslední minutě přibalili dárek na cestu. Zápas se lámal v pokutovém území soupeře, kde jsme mohli a hlavně měli být produktivnější."

 

 AFK LoKo Chomutov 2 - 2 FK Duchcov a.jpg

                                                        (2:0)

penalty: 2:1 (dal: Cerman, Matoušek; nedal: Rusník, Lebduška)

branky: 25. a 27. Matoušek - 39. Kudrík, 70. Čermák /P/

Rozhodčí: Strádal, Hörl, Vondráček (bez karet); diváků: 30