Jdi na obsah Jdi na menu
 


Žákům vstup do sezóny nevyšel, doma vysoko prohráli s 1FC Dubí

27. 8. 2016

   Starší žáci zahájili sezónu vysokou prohrou 0:6 na domácí půdě s nováčkem soutěže, 1FC Dubí.

   Přitom úvod utkání byl v režii domácích, kteří v prvních minutách třikrát z dobré pozice zakončovali, nicméně bez efektu. Hosté se do dvacáté minuty dostávali k brance LoKo jen pomálu, pokud ano, obrana včas zasahovala. Jenže, ve 24. minutě po zbytečné ztrátě Adamiczkého na polovině hřiště zcela selhala stoperská dvojice, které byla mimo svůj prostor a míč za obranu znamenal akci dva na brankáře. Hosté si, i s velkou porcí štěstí, poradili - 0:1. Aby toho nebylo málo, i druhý gól byl z kategorie darovaných. Ve vápně odražený míč sice zachytil Kostelej, ovšem místo jednoduchého řešení chtěl míč odpálit skrz pokutové území. Bohužel tak namazal přímo na kopačku soupeře a ten se nemýlil - 0:2. Už tak stěží hratelný výsledek pak zabila poslední akce prvního poločasu, při níž Arlt neuhlídal náběh soupeře, Charvát ještě vyrazil první střelu, ale bohužel jen k dobíhajícímu hráči, který skrz něj procedil míč, ten sice vykopl z branky dobíhající Arlt, ale míč už přešel brankovou čáru - se závěrečným hvizdem 0:3.

   Ani vstup do druhého poločasu nebyl dobrý. Soupeř jednoduchým pasem za naši nezformovanou obranu uvolnil útočníka, který nedal Charvátovi šanci - 0:4. Po dalších deseti minutách v podstatě podobná akce - 0:5. Definitivní tečku za skóre zápasu udělal Rusník, který ve vápně nešikovně fauloval a sudí Zavadil pískal po právu penaltu - Charvátovi scházelo málo, nicméně míč skončil v síti - Berky - 0:6. Právě Charvát nás pak v závěru několikrát podržel od další inkasované branky, inu za stavu 0:6 se opravdu nehraje lehce. My jsme se ve druhém poločase často brzdili nepřesnostmi a branku soupeře víceméně ohrozili jen třikrát. Se střelou Cermana na střed branky neměl brankář Kraus problém. Po Alexově dalším pokusu k tyči už musel předvést skvělý zákrok, vyražený míč pak mezi tyče nikdo z dobíhajících hráčů neprotlačil. V závěru se pak pěknou střelou, která však mířila těsně nad, prezentoval Adamiczký.

   Starší žáci tak zahájili novou sezónu podobně, jako končili tu předchozí. V příštím týdnu mají hned dvojí šanci na nápravu proti Žatci.

trenér Lukáš Votruba:"Zápas jsme zahájili dobrou kombinací, aktivitou a střelbou ze všech možných pozic, bohužel jsme neuspěli. Naše aktivita pak opadla s prvním inkasovaným gólem, který jde bohužel na vrub naší obrany. Stejné je to i s druhou a třetí brankou. Na spolupráci obránců nás čeká asi největší kus práce, protože často působíme, jako bych se na place viděli poprvé. Výsledek je možná až příliš krutý, ale třeba jsme takovou facku potřebovali."

 

 AFK LoKo Chomutov 0 - 6 1FC Dubí

                                                             (0:3)

branky: 24. Těšínský, 30. Baláž, 35. Fričl, 38. a 51. Sukdolák, 57. Berky /P/

Rozhodčí: Zavadil, Dušek M., Vondráček (bez karet); diváků: 53