Jdi na obsah Jdi na menu
 


Dorost po třech letech zpět v 1.A třídě, starší a mladší žáci budou hrát KP

26. 7. 2015

   V pondělí, 29. června 2015, byl v Teplicích rozlosován nový ročník krajských soutěží dospělých i mládeže na Ústecku. Jak jsme již dříve informovali, Klub AFK LoKo Chomutov bude mít letos v podstatě kompletní mládežnickou základnu. Počínaje dorostem, přes starší a mladší žáky, starší a také mladší přípravku. I nadále budeme mít dvě mužstva dospělých, oba celky však putovaly o soutěž níže, "A" mužstvo bude hrát krajský přebor, "B" tým, kde by mělo dostat velký prostor "dravé mládí" bude hrát 1.B třídu. Všechny celky po losování znají své soupeře, v nejbližších dnech se pak bude dolaďovat podzimní "jízdní řád".

DOROST

   Přesto, že dorostenci odehráli nejlepší sezónu v historii klubu, dohrávali v poklidném středu tabulky a během posledních dvou let regulérně zachránili krajskou soutěž, budou od podzimu nastupovat v krajské 1.A třídě. Svěřenci Radka Votruby, který se ke staršímu dorostu přesouvá po konci svého bratra Lukáše, si tak budou muset případný návrat mezi krajskou smetánku opět vybojovat.

   Dorostenci hráli 1.A třídu naposledy v sezóně 2011/2012, kdy jako předpokládaný adept na sestup překvapili a s mladým týmem na konci ročníku slavili nečekaný postup do krajského přeboru. Za tři roky doznala 1.A třída výrazných změn. Tou zásadní je, že již není kam sestupovat, protože okresní přebory v kategorii U19 jaksi "došli". Kvalita soutěže je tak před jejím zahájením otázkou, kterou rozklíčuje až podzimní potkání s realitou. Každopádně nepůjde o lehkou záležitost. Kromě relativně neznámých nováčků typu: Slavětín, Meziboří, Strupčice či Horní Jiřetín, proti kterému budeme sezónu zahajovat, jsou zde kvalitní celky z Údlic, Podbořan, Postoloprt, a hlavně ještě nedávno krajského Žatce. Ten podobně jako my letos vloni nesestoupil, ale přesto se rozhodl pro A třídovou cestu. Otazníkem zůstává "B" tým Loun, který se přihlásil do A třídy a s nímž čeká náš dorost první venkovní duel sezóny.

   Každopádně na dorostence LoKo čeká 12 soupeřů, kteří budou stát v cestě pro eventuální návrat do krajského přeboru.

STARŠÍ A MLADŠÍ ŽÁCI

   Kategorie U15 se vrací na LoKo po dvou letech a rovnýma nohama naskukuje rovnou do krajského přeboru. Ten bude kvůli velkému množství přihlášených celků (22 týmů!) rozdělen na dvě skupiny, východní a západní. V té "naší" bude hrát 10 celků z relativně blízkého okolí, každý s každým během podzimu a jara třikrát. Celkově tak každý tým odehraje 27 zápasů, které rozhodnou o pořadí v naší skupině.

   Vzhledem k rozdělení do skupin dle geografické polohy tak na žáky čeká mnoho atraktivních duelů. Hned v úvodu sezóny se během několika týdnů dvakrát utkají s městským rivalem, který si od nového ročníku změnil název na Junior, dvakrát se během podzimu střetneme také s Ervěnicemi a nejčastějším soupeřem bude Litvínov, který má v naší skupině dokonce dva celky. Dalšími soupeři budou Kadaň, Louny, Mostecký FK, Bílina a Žatec, který v úvodu soutěže zavítá na LoKotku.

 

   Kompletní rozpis každé kategorie naleznete v příslušných rubrikách rozpis U19, rozpis U15 či rozpis U13, změny uvedených termínu se však vyloučit nedají.

I díky senzačnímu vítězství nad vedoucím Děčínem slavila LoKotka záchranu! (2013/14)