Jdi na obsah Jdi na menu
 


Dorostenci odehráli první turnaj v sezóně...

13. 12. 2014

   Dorostenci odehráli první halový turnaj v sezóně, který byl jakousi přípravou na vyvrcholení roku i halové sezóny pořadatelským turnajem, který letos odehrajeme 28. prosince ve SH v Kadani (LoKo CUP 2014). Trenéři postavili dva celky, přičemž na turnaji nestartovali osvědčené opory týmu (Chmelan, Franta, Kalčev, Štol, Šifalda...), ale příležitost dostali další hráči, kteří si měli říct o místo na závěrečný turnaj roku.

   V celku označeném číslem jedna nastoupili výhradně mladší dorostenci, kteří se tak připravovali na LoKo CUP. Řada mladších dorostenců na turnaji nebyla, takže šlo též o boj na LoKo CUPu, kde bude z cca dvaceti mladších borců startovat cca 12 z nich. Ve druhém celku pak nastoupili hráči věkově starší, nováčci, o doplnění se postaral pár mladších dorostenců.

   Turnaj měl oproti jiným svá specifika. Hrálo se totiž na branky 2*5 metrů, což zapříčinilo naprosto jiný styl futsalu, každá akce mohla býti nebezpečnou a velkou roli hrála též kvalita brankářů, kteří se stali ústředními postavami svých celků. Každý zápas se hrál 1*17 minut.

AFK LoKo Chomutov I.

   "Jednička" tvořena výhradně hráči mladšího dorostu nastoupila na úvod proti borcům z Ostrova II. Ostrov, který nastupuje v KP Karlovarska, kde každoročně bojuje o titul přeborníka, postavil dva poměrně vyrovnané celky. Jelikož se v tamním kraji nehraje na starší a mladší dorost, měl soupeř velkou kvalitu v obou týmech. Přesto, jsme v prvním zápase ukázali velkou sálovou kvalitu a k vítězství 4:1 výrazně přispělo několik výtečných zákroků Tomáše Rosy. Střelecky se pak prosadili Smrčka, Zikán, Šams a Prousa, kteří tak zrežírovali obrat z 0:1 na konečných 4:1! Ve druhém duelu nastoupili mladší borci proti Stříbru, které přehráli, ale nedokázali proměňovat své šance. Po úvodní brance Vondráčka soupeř dokázal skóre otočit.  Na druhou branku ihned odpověděl Myšák, ale další velké možnosti zůstali bez využití, mladší borci tak jen remizovali a připravili se, jak se později ukázalo, o možnost hrát o vítězství na turnaji.

   Ve třetím duelu došlo k vzájemnému zápasu s "dvojkou". Po úvodním oťukávání tvrdě udeřila dvojka, když nejprve Lhotský, vracející se z hostování v Ervěnicích, propálil tvrdě Rosu a následně kvalitní centr Dännera přetavil hlavou ve druhý gól Stoikov. Na to se nemohl dívat kanonýr Vondráček a dvěma brankami ze střední vzdálenosti rychle srovnal. V 10. minutě dal opět Lhotský na 2:3, jenže po 10 vteřinách bylo opět srovnáno Vondráčkem. Další branka přišla o minutu později, kdy se trefil Volf. Následoval trestný kop, který Srkal vyrazil přímo na nohu Hanuše Wälzera a ten dal na 4:4. Ve 13. minutě jsme kopali pravděpodobně neprávem roh, který díky teči obránce procpal Lukáš Wälzer do sítě a poslal dvojku opět do vedení - 4:5. Na nespravedlnost reagovala lavička dvojky a po vlastenci byli fair-play učiněno za dost.... 5:5 :)!. Rozhodnutí přišlo deset vteřin před koncem, kdy Lhotský napálil míč do šibenice a zařídil těsné vítězství dvojce.

   Ve svém předposledním duelu se pak mladší borci vrátili do bojů o medaile, když porazili Údlice, které v té chvíli již útočili na titul. Hned ve 12. vteřině otevřel dalekonosnou ranou skóre Buvalič a ve 4. minutě se po pěkné kombinaci trefil i Vondráček. Údlice sice v závěru snížili, ale jinak se k ničemu moc nedostali. Výborný výkon tak vrátil mladíkům naději.

  Pokud by vyhráli duel s Ostrovem I. mohli slavit i první místo.... jenže po pár vteřinách zachrál rukou mimo vápno Rosa a soupeř z trestného kopu trestal. Na druhou branku Ostrova sice odpověděl Smrčka, ale soupeř rychle vedl o dvě branky znovu...Další snížení obstaral Vondráček. Ten byl pak nesmyslným zákrokem v přerušené hře poslán bodyčekem na mantinel... nepochopitelný a dovolím si říct brutální zákrok vytočil i jindy klidné trenéry.... tohle bylo ohyzdnou kaňkou turnaje... oba borci vyfasovali ČK /Vondráček si samozřejmě nenechal tento zákrok líbit a sápal se na soupeře/.... nicméně duel se dohrál.... chvíli se hrálo 3 na 3 a soupeř za této situace odskočil na 2:4. Nádherná branka Smrčky na 3:4 dala naději. Až do konce zápasu se mladíci tlačili za vyrovnáním, ale v poslední minutě pořadatelský tým trefil na 3:5. Mladíci věděli, že šance na bednu jsou jen díky menšímu počtu vstřelených branek (na které se hrálo jako druhé kritérium po získaných bodech) pryč....

AFK LoKo reprezentovali:

sestava AFK LoKo I.: v závorkách počet vstřelených branek  

1. Rosa - 2. Prousa (1), 3. Smrčka (3), 4. Myšák (1), 6. Buvalič (1), 9. Šams (1), 10. Zikán (1), 11. H. Wälzer (1), 13. Schönherr, 15. Vondráček © (7)

trenéři: Radek Votruba, Tomáš Rosa st.

 

AFK LoKo Chomutov II.

   Za dvojku nastoupil mix hráčů ročníků 96 až 98, kteří byli na turnaj nominováni. Hráči širšího kádru staršího dorostu byli doplněni nováčky a dvěma mladšími borci stávajícího kádru. V úvodní bitvě jsme si plnili své povinnosti a hráli pěkný futsal, který v úvodu korunoval první brankou Lhotský. Na 2:0 zvyšoval proti urputně bránícímu Stříbru po nádherné kombinaci a příhře Stoikova do prázdné branky zakončující Volf. Soupeře jsme pustili nesmyslně do hry, když si Soukup vstřelil po nedorozumění se Srkalem vlastní gól. O chvíli později špatně bráněný roh a 2:2. Spravedlivé vítězství na naší stranu nám přiřkl po příhře Stoikova dobře mířící Lukáš Wälzer. Definitivní pojistku pak obstaral dobře hrající Franěk - 4:2.

Druhý duel přinesl setkání dvou favoritů, Ostrov I. šel po chvíli do vedení, když v rozehrávce hrubě chyboval Stoikov a soupeř okamžitě trestal. Dlouho se nám nedařilo ani v největších šancích skórovat... Až mladíček Sochor narazil Volfovi, který našel "skulinku mezi betony".. - 1:1. V poslední minutě se na výlet vydal Soukup a propálil vše co mu stálo v cestě, čímž rozpoutal obrovskou radost na střídačce a zajistil vítězství 2:1.

O vzájemném duelu obou týmů LoKo jsme se již zmiňovali výše...

   Právě od duelu obou našich celků však přestala fungovat hra celku, kterému k vítězství v turnaji stačilLáďa Franěk přebírá diplom a pohár za druhé místo již jen jeden jediný bod. Jenže jsme začali plašit, nehráli jsme tak pohledný futsal jako do té doby a hlavně nám v posledních duelech scházela rychlost a kompaktnosti.... i proto jsme v dalším duelu schytali největší debakl na turnaji, klepec 0:7 od Ostrovské II.

V posledním zápase jsme pak v přímém duelu hráli o první místo proti Údlicím. Stačila nám remíza, na kterou jsem však hrát nechtěli. Údlice mohli skončit buď první nebo až předposlední. Dvakrát v zápase jsme vedli. Nejprve vydřel dobře hrající Sochor míč pro Lhotského a ten trefil k tyči. Údlice bohužel po naší tragédii v obraně srovnali, ale do vedení nás opět poslal Soukup, který svým trestným kopem doslova zlomil gumovou branku.... po její opravě se mohlo pokračovat... jenže jako by nám zlomená branka již nechtěl přát a další šance skončili buď na tyči nebo brankáři Údlic. Místo abychom se soustředili na dobré bránění, jsme po individuální chybě L.Wälzera inkasovali na 2:2. Navíc naši beci stále chtěli útočit a tak Údlice v pohodě dali až na 2:4, vždy z přečíslení.... pak už to bylo spíše trápení, které jsme dotáhli do konce. Údlice jsme tak pustili před sebe, druhé místo je vzhledem ke tragickému skóre ještě zázrakem.

AFK LoKo reprezentovali:

sestava AFK LoKo II.:

29. Srkal © - 4. Dänner, 5. Soukup (2), 6. Sochor, 8. Volf (2), 9. Adam, 10. L.Wälzer (2), 11. Lhotský (5), 13. Stoikov (1), 14. Franěk (1)

 

pořadí turnaje V R P SKÓRE BODY
1. TJ Sokol Údlice 3 0 2 17 : 14 9
2. AFK LoKo Chomutov II. 3 0 2 14 : 19 9
3. FK Ostrov I. 2 1 2 20 : 15 7
4. FK Ostrov II. 2 1 2 19 : 11 7
5. AFK LoKo Chomutv I. 2 1 2 16: 15 7
6. TJ Baník Stříbro 1 1 3 12 : 24 4

Tomáš Rosa pozásluze nejlepším brankářem Nejlepším hráčem celého turnaje byl vyhlášen František Hašek ze Sokola Údlice a nejlepšího střelce na turnaji měli "domácí" borci z Ostrova. Nejlepším brankářem byl, nutno dodat naprosto po zásluze, vyhlášen Tomáš Rosa, který byl mezi brankáři nejvýraznější. Troufnu si říct, že měl i nejvíce zákroků a svůj tým takřka ve všech zápasech výrazně podržel. Na to, že U17 skončila předposlední dostala jen 15 branek, což je na poměr střel, kterým musel čelit, navíc na velké branky.... paráda! Gratulujeme a věříme, že bude v podobných výkonech pokračovat i nadále.

 Nej. brankář: Tomáš ROSA (LoKo II); Střelec: ? - 13 branek (Ostrov I.);Nejlepší hráč: František HAŠEK (Údlice)