Jdi na obsah Jdi na menu
 


REPORT: Dorostenci se protlačili na GAMA CUPu až do čtvrtfinále!

28. 6. 2014
   AFK LoKo dorost A + B - GAMA CUP - 28.6.2014
   Dorostenci AFK LoKo se úspěšně prezentovali na GAMA CUPu v Dobroměřicích u Loun, kam odjeli dva týmy.
   První, složený z mladších dorostenců (výpomoc exdorostenců Vondráčka a Plose), skončil v prvním kole play-off (nejlepší 32 týmů), když předtím ve skupině úvodní dva zápasy prohrál, následně si připsal dvě cenná vítězství. Jednoznačně nejmladší tým ze všech 43 účastníků však ani náhodou nezklamal a s dospěláky se kluci popasovali na výbornou.
   Druhý tým, složený ze starších dorostenců uhrál v duelech ve skupině 7 bodů, když prohrál až v závěrečném duelu o první místo, do play-off šel tedy z druhé příčky. V šestnáctifinále jsme přes výraznou převahu jen remizovali 1:1 s Gunárs týmem a rozhodnou museli penalty, ty jsme v podstatě s přehledem zvládli a v osmifinále na nás čekal tým Meteor složený z mosteckých dorostenců. Proti výbornému týmu, který do té doby na turnaji neprohrál jsme předvedli fantastický bojovný výkon, podržel nás brankář Rosa a i díky tomu jsme mohli trestat soupeřovy hrubky, senzační vítězství 2:1 nás posunulo mezi osm nejlepších týmů turnaje, což je za celou dobu naší účasti na tomto turnaji nejlepší umístění. Nutno dodat, že tým staršího dorostu byl druhým nejmladším týmem turnaje (po ml. dorostu). Pro čtvrtfinále nám již očividně nestačili síly, soupeř nás přehrál, přeběhal a zaslouženě postoupil do semifinále a následně i do finále kde podlehl celkovému vítězi, týmu SK Kladno 92.
   Konečné 5--8. místo je pro nás velkým úspěchem a jasně demonstruje co bylo devízou této party - velká bojovnost, týmová síla a srdce na pravém místě! Díky za turnaj a celé jaro! :)
 
kamera: R. Votruba, D. Majer     střih: R. Votruba
 
zbytek článku: převzato z www.gamacup.cz
 
  



1.místo - SK KLADNO 92
2.místo - SALDO
3.místo - PEPA TEAM
4.místo - JABLÍČKA CHOMUTOV

Nejlepší střelec turnaje - František Tůma /Azzurra Obrnice/ - 10 branek
Nejlepší brankář turnaje - Michal Bílek /Saldo


V sobotu se za krásného počasí na perfektně připraveném hřišti FK Dobroměřice odehrál VII. Ročník oblíbeného Gama Cupu, turnaje v malé kopané. Vítězem maratónu dlouhého devět a půl hodiny se stal celek SK Kladno 92.
Do turnaje se přihlásilo celkem 43 týmů, v nichž bylo 356 hráčů. Rozlosování proběhlo už ve čtvrtek, poté již bylo známo nasazení do skupin. V sobotu od 8 hodin probíhaly prezentace jednotlivých týmů a v 9 hodin začaly zápasy základních skupin.
V osmi základních skupinách proběhlo od 9 do 14:30 celkem 95 zápasů, hraných na 1 x 12 minut, které určily 32 týmů postupujících do vyřazovací části turnaje.
Ta začala po čtvrthodinové přestávcev 15:10 h.Kdo prohrál, v turnaji skončil. I proto bylo u týmů vidět velké nasazení a u hráč se objevovaly emoce.
Krátce před pátou hodinou již bylo jasné, které čtyři týmy si mezi sebou rozdělí vecné a finanční prémie turnaje. Od 17 hodin nastoupily proti sobě v semifinálových zápasechdva zástupci Lounska: Pepe team a Saldo. Právě Saldo se po vítěztví 3:0 probojovalo do finále turnaje.
Druhé semifinále pak obstaraly týmy Jablíčka Chomutov a SK Kladno92, v němž byli úspějšnější hráči Kladna taktéž po vítěztví 3:0.
Semifinálové zápasy (zápas o třetí místo i finálový zápas) se již hrál na 2 x 10 minut a protože již šlo o všechno, řídili zápasy vždy dva rozhodčí.

Prakticky ihned po skončení semifinálových bojů nastoulili proti sobě v 17.30 oba poražení semifinalisté, aby se utkali o konečné třetí místo v turnaji. Vyhrál Pepa team výsledkem 3:1.

V 18 hodin byl proveden výkop posledního 127 zápasuturnaje, který rozhodl o celkovém vítězi. Tím se po výsledku 1:0 stal tým SK Kladno 92.

 

Utkání řídilo osm certifikovaných rozhodčích (Petráček,Došek,Topinka,Černý,Růžička,Bechyňský, Kutil,Staněk).

Ceny předávali starostka obce Iva Mazánková a ředitel turnaje Gama Cup 204, Ing. David Hotový.