Jdi na obsah Jdi na menu
 


2011-12: Novopečený kapitán dorostu Plos: Jak na tom jsme, se teprve ukáže!

img_3022.jpg
   Ondra:

Ahoj Ondro.

Začneme zhurta. V LoKotce jsi strávil víceméně celé své dětství. Bereš letošní sezónu jako vyvrcholení svého mládežnického působení na LoKo nebo máš jinou motivaci?

 Motivaci jinou nemám, vyvrcholení to pro mě je a doufám, že to bude vidět i na výkonech...je to moje poslední sezona v mládeži..chci si ji užít, to stoprocentně.

 Obrazek

   Ondra:

Plánuješ pokoušet po sezóně  štěstí v mužské kategorii? Přeci jen je to vrchol, kterého můžeš na LoKo dosáhnout?

 Na to je ještě čas, uvidím podle ostatních kluků...moc šancí tomu ale nedávám, budu už ve čtvrťáku...uviděl bych podle toho jak bych to časově zvládl, hrát dál bych každopádně někde chtěl..

 Obrazek

   Ondra:

Před sezónou se tvořil dorost v podstatě z několika týmů. "Ze dvou" loňských dorostů, ze žáků, z posil... jaká vůbec byla příprava nově se rodícího kádru?

 Všechny kluky jsem z dřívějška znal, v partě problém žádný nebyl, jsou tu super kluci... jinak příprava byla hodně kvalitní, jedna z nejnáročnějších co jsem zažil...a to je dobře, všichni víme že se nám to bude v zápasech hodit.

 Obrazek

   Ondra:

Vrátím se k migraci v týmu... ten průvan v kabině byl asi znatelný...

 Fotbalově to bylo v zápasech zprvu znát na sehranosti, už je to ale v pohodě...lidsky mně to tolik nepřišlo, kádr se sice celý obměnil, kluky jsem ale všechny znal...může to být i tím že jsem jarní část strávil jinde a ta změna pro mě nebyla taková.

 Obrazek

   Ondra:

Na začátku srpna se část týmu rozjela do Albrechtic na tradiční letní soustředění. Jaké bylo?

 Jako vždycky. Utužila se parta, byla sranda. Bylo to víceméně herní soustředění, měli jsme kvalitní tréninky i zápasy. Program byl každý den jiný, bylo dobře, že jsme se nenudili.

 Obrazek

   Ondra:
Po soustředění se v celkem rychlém sledu odehráli dva přípravné zápasy. Jak si viděl tyto utkání?
 V prvním zápase jsme byly jasně lepší, soupeř nebyl tolik kvalitní jako ten z Údlic. Navíc jsme hráli na kratším hřišti, mokrém. To si myslím, že hrálo v náš prospěch. Ten druhý zápas s Údlicemi byl vyrovnanější, vyhráli jsme myslím zaslouženě, ale hrálo se mi daleko hůř než den předtím. Soupeř byl kvalitní.

 Obrazek

   Ondra:

Dobře. Během minulého týdne, tedy ještě před startem letošní sezóny, jsi byl zvolen kapitánem týmu. Překvapilo tě to?

 Ani moc ne. S tím, že budu jedním z kandidátu jsem trochu počítal, přeci jen jsem jeden z nejstarších. Jsem rád, že mě kabina zvolila. To, že mám na ruce pásku, ale automaticky neznamená, že mám jisté místo v sestavě. Makat musím jako všichni ostatní, mám co zlepšovat.

 Obrazek

   Ondra:
Narazil jsi na věk. Přeci jen je ve vašem týmu na starší dorost celkem dost mladíků? Jak fungují v kabině či na hřišti? Není to trochu problém či naopak?  Je to naopak dobře, že chodí. Do party zapadli bez problémů. Získají zkušenosti a sebevědomí, což je nejdůležitější věc každého fotbalisty. Šanci dostávají po dlouhých letech opravdu velkou, jde o to, aby jim to zbytečně nestouplo do hlavy, fotbalisti to jsou totiž dobří. Když bude ale vše probíhat tak jako doposud, tak strach absolutně nemám :-):-).

Obrazek

   Ondra:

OK. A co vstup do soutěže... Celkem se povedl...

 Vstup do soutěže ideální...kvalitní týmový výkon. Čtyři góly jsem fakt nečekal, a to jich mohlo být i víc..

 Obrazek

   Ondra:

Předposlední otázka. Vloni jsi svým tipem trefil podzimní desáté místo. Na jakou příčku to vidíš letos? Jaké dáváš cíle týmu a sám sobě?

 A tip to byl tuším správný. Věřím v lepší umístění než na konci sezóny. Jak dobře na tom jsme ukáží až následující kola, vnitřně však věřím, že se dokážeme měřit s nejlepšími. Osobní cíle? Byl bych spokojený, kdybych byl druhý nejlepší střelec mužstva. Když se mi to ale nepodaří, tak se toho zase tolik nestane. Ono toho na mně nikdy totiž moc nezbyde, když to tam Láďovi vždycky donesu jak na podnose :D:D.

 Obrazek

   Ondra:

No.. :D... tahle odpověď jistě rozproudí diskuse... :).. Závěrem bych ti chtěl poděkovat za rozhovor a popřát hodně úspěchů v sezóně, která právě začíná. Poslední vzkaz fanouškům?? :D

 Odvážně píšeš v množném čísle. No snad jen aby alespoň jednou týdně zvládli překonat tu námahu opustit křeslo u počítače a začali chodit fandit svým idolům :D:D. Bylo by dobře, aby začali chodit fandit i všichni rodiče, hrálo by se nám pak o dost líp. :-):-)

Obrazek

Rozhovor sepsán 23. srpna 2011.

Lukáš Votruba