Jdi na obsah Jdi na menu
 


2012-13: Carlos: "Mým vzorem je Carlos!"

5. 3. 2013

 Karel Pálek, ZLHK 2013


 Karel:

 Ahoj, blíží se start nové sezony. Pro tebe specifické sezony, neboť měníš dres i soutěž. Co přesně tě vedlo k onomu přestupu a jaké jsou tvé dojmy z nového klubu?

 Ahoj, byla tam nabídka od Lukáše už minulou zimu stím, že si to mám promyslet. No přes jaro a léto jsme spolu v kontaktu nebyli a na konci podzimu jsem začal trénovat s Ervěnicema. Dva dny před LoKo CUPem mi napsal Lukáš, jestli bych nejel snima. Do té doby jsem byl pevně rozhdonut, že budu hrát za Ervěnice. Na LoKo CUPu jsem poznal více kluky a viděl jsem, že i přes postavení v tabulce je tu výborná parta, takže jsem se rozhodl pro LoKo a jsem hrozně moc rád, že to takle nakonec vyšlo. A jak řikám první dojmy z klubu jsou perfektní !

 Obrazek


 Karel:

 Máš v podstatě za sebou zimní přípravu pod novým trenérem. Jak jí hodnotíš? Jaký je to rozdíl oproti předchozím štacím z pohledu kvality?

Příprava si myslím poměrně slušná. Co jsem počítal tak jsem měl v podstatě skoro každý druhý den trénink nebo turnaj či přátelák. První dva týdny mi trošičku trvalo, než jsem se dostal do tempa, neboť jsme v Kyjicích podobné přípravy neměli. Minulou zimu jsem měl zimní soustředění se Spořickým Áčkem, které hraje 1.A-třídu. A po mém srovnání je letošní příprava o dost lepší než ta Spořická. 
Obrazek

 Karel:

 Co říkáš na partu, do které jsi přišel? Nebyl problém zapadnout mezi kluky?

 Parta je úžasná. Tak ze začátku jsem se bál jak mě mezi sebe vezmou, ale nakonec si myslím, že je to dobré. S někým se bavím více, s někým méně, ale myslím, že se to ještě vyladí.

 Obrazek


 Karel:

 Můžeš prozradit kdo je v týmu takový největší srandista a kdo naopak hecíř?

 No srandista... těch je tam více, třeba Rohlík (Dominik Rohla) nebo Jirka Chmelan a Jiry (Patrik Jireček). A nejvítší hecíř? Asi Láďa Nutil. Na něm jde vidět, že chce hrát fotbal a mít dobré výsledky a to je dobře.

 Obrazek


 Karel:
 Poprvé jsi se s modrobílým znakem na hrudi objevil v LoKo CUPu uspořádané trenérským duem Votrubů. Jak se ti tato akce líbila? Uvedl jsi se hned zkraje gólem..
No bylo to takový vše na rychlo.. Jak jsem se zmínil Lukáš mi napsal dva dny před LoKo CUPem, ale já jsem si to přečetl až pozdě večer takže to vypadalo, že to všechno padá. Myslím si, že jsme se snad dohodli asi 10 hodin před odjezdem.. Ale zase.. přijel jsem do Kadaně do haly a nikoho jsem tam neznal... asi kromě Dejva (David Šmat) a Martina Kočnára, takže to bylo takové divné. Naštěstí se mi s nimi hrálo opravdu suprově, takže paráda! Navíc se nám ten turnaj ještě podařilo vyhrát !

 Obrazek


 Karel:

 Takže smíšené pocity? Co bylo klíčovým důvodem rozhodnutí pro LoKo?

Ano přesně smíšené pocity. Klíčové rozhodnutí bylo asi to, že shodou náhod jsem se bavil týden před LoKo CUPem s jedním kamarádem. Fotbalistou, kterýho si příliš vážím.  Kdyby neudělal blbost, tak by mohl být daleko výš než je a mohl hrát i závodně hokej. Bavili jsme se spolu o tom, jak chci jít do Ervěnic a já jsem si vzpoměl na loňskou nabídku od Lukáše a řekl jsem mu to. On mi na to odpověděl, že takové nabídky se neodmítají... že když ještě bude, že mám po ní sáhnout i přesto, že on byl srdcem Ervěničák. Pět dní potom co jsme se bavil o s tímto kamarádem, mi napsal Lukáš ohledně LoKo CUPu, takže jsem byl rád a hned jsem to bral a jsem hrozně rád jak to dopadlo!

 Obrazek


 Karel:

 Dobře. V přípravě jste prozatím odehráli pouze dvě klasická přípravná utkání (pozn. díky nepřízni počasí). Nemyslíš, že vám bude zápasová praxe chybět? A jaký jsi měl z obou utkání dojem?

No chybět asi trošičku bude, ale doufám, že se ujednají náhradní termíny do začátku sezóny a my budeme rozehraný před prvním duelem s Bílinou. Já tyhle přípravný zápasy nehodnotím podle výsledku, ale spíše podle toho jak jsme hráli. V Postoloprtech jsme sice byli lepší, ale nebylo to úplně herně na 100%. Já se ale nedivím, protože kluci neviděli předtím dlouhou dobu hřiště, takže jsme se chvíli skoro všichni hledali. A druhý přátelák jsme sehráli s Košťanama, které já dobře znám z A-třídy. Je to mladý a ambicozní tým. Myslím si však, že jsme byli lepší a mrzeli nás neproměněné šance. Potom bohužel i chyby naší obrany ve druhém poločase. Ale herně bych to hodnotil zatím pozitivně.

 Obrazek


 Karel:

 Nastupuješ zpravidla na stoperu, v utkání se Sokolem Košťany jsi hrál dokonce s páskou na ruce. Myslíš, že stejný post obsadíš natrvalo?

No na stoperu nastupuju asi nejčastěji, ale v Kyjicích jsem poslední dobou hrával (jak ve chlapech tak i v dorostu) levého beka, kde mi to docela vyhovuje. Ale tam, kam mě postaví trenér, tam budu hrát... a nebudu mít námitky.

Obrazek


 Karel:

 Jaké jsou tvé osobní cíle v novém týmu? Věříš, že i po návratu zraněných stoperů Möbiuse a Franty budeš aspirovat na základní sestavu? Jsi připraven i na možnost, že budeš náhradníkem?

Mým osobním cílem je pomoc zachránit kraj. Jsem novej a přišel jsem z nižší soutěže, takže jsem připravenej na to, že můžu střídat. Každopádně, když budu na střídačce, tak je další motivace zlepšovat se! Jinak Mébi, Venca, Jiry, Pípí i Míra jsou všichni dobří fotbalisté, takže to bude těžké, ale rozhodně tu nejsem abych bral někomu fleka.

 Obrazek


 Karel:

 Patří mezi tvé cíle i možnost udělat na jaře dobrý dojem a v kádru zůstat i pro příští rok?

Tak samozřejmě, že se pokusím udělat co nejlepší dojem a příští rok hrát opět za LoKo. V Kyjicích se bude dorost nejspíše rušit. Byl bych rád, kdybych na jaře udělal dobrý dojem a mohl tak hrát i příští sezónu tady.

 Obrazek


 Karel:

 Na jaře bys měl startovat krom LoKotky i za "mateřské" Kyjice? Budeš tedy celkem vytížený, vidíš to jako problém?

 No problém to bude. Jsem sice trošičku zvyklí z toho, že hraju jak za dorost tak i za chlapy, ale kraj je také něco jiného. Ale uvidím, snad to bude dobré.

Obrazek

 Karel:

 V našem dorostu má každý s hráčů své číslo, se kterým nastupuje. S jakým číslem na zádech budeme vídat tebe a proč jsi toto číslo zvolil?

Já bych chtěl hrát s číslem 10, ale to má bohužel Jiry. Takže mi zbývá nejspíše jenom 6 a 18... Vybral jsem si tyto čísla podle mích fotbalových vzorů, kterými jsou Roberto Carlos (6) a Lionel Messi (10 a 18)

Obrazek


 Karel:

 Určitě jsi viděl tabulku krajského přeboru... Věříš, že se s tvým příchodem jako tým zvednete a nakročíte k záchraně v soutěži?

Tabulku krajského přeboru jsem prohlížel celý podzim. Nemyslím si, že mím příchodem, ale spíše jako tým, to dokážeme zachránit. Určitě na to máme dobrej kádr !

Obrazek


 Karel:

 Na podzim LoKo nedávalo mnoho gólů. Co ty? Dáváš branky i z obraných řad? Chodíš do vápna při útočných rozích? Myslíš, že jsi dobrý hlavičkář?

Góly jsem dával většinou z penalt. Do vápna samozřejmě s mojí výškou chodím a většinou jsou ty hlavy moje. Bohužel ale né přílíš přesně pokaždé zamířím. Jsem takovej menší nešika.

Obrazek


 Karel:

Na závěr rozhovoru si ještě tipni na jaké příčce se umístíte na konci sezóny a zkus pozvat diváky na vaše mistrovská utkání

No já doufám, že začneme vyhrávat, takže takové 11.-12. místo. Fanouškům bych chtěl vzkázat, ať nás chodí podporovat na naše zápasy, že se mají na co těšit. A my jim za oplátku budeme chtít předvést pěkný fotbal a výsledky.

Obrazek


 Karel:

 Děkuju za rozhovor a hodně štěstí na hřišti!

 Já také děkuji.

Obrazek

Otázky zodpovězeny 4. března 2013, vytvořil O. Plos, publikoval L. Votruba