Jdi na obsah Jdi na menu
 


2009-10: L. Votruba: Nejradši bych tam vletěl ...

27. 8. 2009

Před sezónou proběhlo v kádru starších žáků velké množství změn od trenérských postů až po ty hráčské. Jak jste se s těmito změnami vyrovanali?

"Tak na začátku přípravy to vypadalo hodně špatně, protože jsme měli málo hráčů. Teď v průběhu posledních dní už je nás dost, takže i vzhledem k tomu včerejšímu zápasu jsme se s tím vypořádali velmi dobře. Ikdyž máme úplně jiný tým než byl ten loňský - co se týče trenérů i hráčů."

Jaká byla příprava na sezónu?

"Pro kluky to byla asi nejnáročnější příprava jakou zažili, tedy ti kteří ji absolvovali. Myslím, že si při té fyzické přípravě mákli docela na dno. Z toho taktického pohledu jsme se tomu věnovali až po návratu ze soustředění. Já myslím, že i včera předvedli, že tu taktiku mají celkem dobře zvládnutou. Uvidíme, ještě to budeme pilovat. Sezóna je teprve na začátku."

Přes měsíc jste se připravovali na důležitý vstup do sezóny. Ten jste nakonec zvládli. Jak hodnotíte první ostrý start?

"Tak já ho hodnotím velmi dobře, protože kluci předvedli velmi dobrý výkon. Samozřejmě tam byli určití hráči, kterým to nešlo tak, jak by si představovali. Zase tam byli hráči, kteří nás velmi překvapili. Celkově si myslím, že výkon vypadal týmově a hodně nás těší i to, že jsme neinkasovali žádný gól."

Sám si byl v roli trenéra v mistrovském utkání poprvé. Jak si to prožíval? Byl jsi více nervózní než když jsi sám vedl mužstvo v minulosti jako kapitán?

"Prožíval jsem to velmi intenzivně. Určitě je to něco jiného, než když hraju, protože tohle se nedá ovlivnit - z té střídačky můžu poradit, ale ... kolikrát bych tam nejradši vletěl na hřiště. Určitě je to zajímavá zkušenost - takhle jako trenér. A rád vyhrávám jako trenér (s úsměvem)."

Takže si byl více nebo méně nervózní?

"Víc, víc ... určitě víc."

Co chystáte na sobotní odpoledne, kdy hrajete zápas s týmem z Kryr? Je to totiž druhý klíčový zápas hned v úvodu sezóny! Budeš opět tak emotivní jako tvý trenérští kolegové Šopf, Moravec či Řehák a další?

"Tak emotivní ... prostě budu takovej, jakej jsem. Takže to prožívat určitě budu. Chystáme jednoznačně výrhu, protože Kryry by také měli patřit do spodní části tabulky a my bychom se chtěli pohybovat, pokud možno, určitě co nejvýš. Takže bysme určitě rádi zvítězili zvlášť, když je to doma. Určitě klukům přijdou nějaký rodiče, další diváci ... budou chtít povzbudit náš tým. My budeme chtít vyhrát, předvést se na domácí půdě ... jestli budu emotivní jako pánové Řehák či Moravec ... já budu emotivní trošku jinak ...

Nejsou to trochu přehnané ambice, přesto, že jste vyhráli v úvodním zápase v Kopistech 2:0?

"My nemáme nějaké ambice na postup. Ale určitě bychom chtěli mít po dvou zápasech šest bodů."

rozhovor nahrál Radek Votruba