Jdi na obsah Jdi na menu
 


2009-10: tr. Šopf: Bylo i na vítězství ...

24. 8. 2009

Jak byste zhodnotil výkon svých svěřenců ze zápasu v Cítolibech?

"Zápas mě celkem uspokojil. Soupeř byl o něco starší, my máme perspektivní tým. Hra byla vyrovnaná, takticky velmi dobře splněno. Bohužel jsme branky obdrželi ... první branku, když jsme nejvíce tlačili. Na začátku druhého poločasu jsme měli vlastně územní převahu, tlak a je škoda, že jsme první branku nedali my. Druhá branka vyplynula ze snahy vyrovnat, překopáním některých postů, pak přišla tedy druhá branka. Jinak bojovnost a nasazení hráčů byla dobrá. První utkání v této sestavě - jsem docela spokojen."

Jak jste spokojen s výsledkem zápasu?

"S výsledkem nemůžu být samozřejmě spokojen, protože bylo na víc, bylo to remízové utkání. Kdybychom proměňovali šance, které se nám naskytli, tak jsme minimálně remizovali. A bohužel bylo i na vítězství. Takže s výsledkem zápasu nejsem spokojen."

Chomutovské týmy si na Lounsku často stěžují na rozhodčí, jak jste byl spokojen s ním?

"Většinou si na rozhodčí moc nestěžuji. Spíše se zaměřuji na práci svých kluků. Rozhodčí byl dle mého názoru v pohodě. Malinko domácí tlačil, pár přímých kopů podle mě bylo odpískáno přísně. Bylo vidět, že je tlačí - penalta možná nebyla. Možná, že to mohl vyndat, ale vyložený zářez to nebyl. My můžeme zpytovat svědomí, z toho, že jsme nedali šance, které jsme měli. S výkon rozhodčího jsem byl celkem spokojen."

Očekáváte od svých hráčů v něčem zlepšení?

"Samozřejmě očekávám. Především v přechodové fázi do útoku a ve střelbě. Zatím nám hapruje útočná řada. Nedáváme góly zatím. Myslím si, že už je to delší dobu. Ani na soustředění těch gólů moc nebylo. Bohužel se to přenáší zatím i do sezóny. To nás zatím trápí."

Jaký pro vás vůbec je přechod od starších žáků k dorostu? Přeci jen nemáte s touto věkovou kategorií příliš zkušeností.

"Je pravdou, že je to přechod náročný. Nejen pro mě, ale i pro kluky, kteří přichází do dorostu. Chce to čas, letos se tam rozkoukáme v OP dorostu. Myslím, že jsme perspektivní mančaft, a že to zvládneme. S těmi, kteří chtějí dělat problémy se rozloučíme. Takže - nebojíme se toho."

V minulém týdnu jste říkal, že nemáte zvoleného kapitána. Nakonec tuto funkci zastával Radek Votruba. Jak si v prvním zápase v této roli vedl?

"Co se týká kapitána - vedl si velmi dobře, nad očekávání dobře. Jsem mile překvapen, protože tým usměrňoval zezadu, mluvil, hodně motivoval. Takže tuto funkci bude určitě zastávat i nadále. Já jsem moc spokojen.

Byli jste sledovat vašeho příštího soupeře. Co tedy do zápasu s Vroutkem, který jste viděl proti Chlumčanům, připravujete?

"Je to pravda. Soupeře ve Vroutku jsem byl sledovat. Byl technický, fotbalový ... naštěstí není tak silový. Mohlo by nám to utkání vyhovovat. Co připravujeme do zápasu s Vroutkem? - Nechte se překvapit. Uvidíme jak budou kluci pracovat na tréninku. Určitě připravujeme vítěznou sestavu."

 

Trenérovo hodnocení hráčů v zápase s Cítolibami:

"Jsou tu jména, která bych chtěl vyzdvyhnout, takže určitě mě mile překvapil brankář Kubík, ikdyž první branka možná šla na jeho vrub, ale chytil tam spustu věcí a vypadal dobře. No a potom patnáct minut hrál starší žák Radimský a vypadal také velmi dobře. Čili brankáři jednoznačně - milě mě překvapili."

"Co se týká obrany. Petr Koblasa. Hráč, který přišel ze starších žáků - velmi dobře zvládá, čte hru, zachraňuje. Jiránek Petr - hrál obranu poprvé, učíme ho to, vypadá tam také velmi dobře. Nejstarší člen, kapitán Radek Votruba jak na soustředění, tak v tomto utkání hrál velmi dobře. Poslední člen obrané řady Míra Král trošku hořel. Nechával si hráče utíkat za záda, po jeho straně hrozilo největší nebezpečí v prvním poločase, takže tam si myslím, že ten výkon mohl být lepší."

"Záložní řada. Roman Matoušek měl velkou trému. V prvních deseti minutách byl trochu mimo. Naštěstí se to v průběhu hry zlepšilo. Podal solidní výkon. Ve střední záloze bych ještě viděl rezervy (doplníme, že střed zálohy hráli Lukáš Jiránek a Láďa Vondráček). A v pravo zahrál Urbánek dobře."

"V útoku to byl zatím největší problém. Bohužel Lukáš Horváth není ještě vyhraný, takže já mu věřím a věřím tomu, že to časem příde."

rozhovor nahrál Radek Votruba