Jdi na obsah Jdi na menu
 


Víkendový střelec Dominik Rohla: "Nebrat si servítky!! ... Chci derby vyhrát!"

29. 4. 2013

 9. Dominik Rohla


 Dominik:

 Ahoj Dome. V sobotním utkání jsi vstřelil dvě pěkné branky. Dal jsi už někdy dříve tolik branek v mistrovském utkání? Nebo i více?

   Ahoj. Upřímně ani nevím, ale pokud si vzpomínám, tak v Chomutově (pozn.: předchozí působiště FC Chomutov) to mohly být maximálně dva góly v utkáních proti Udlicím, Spořicím a popřípadě jiným vesnicím. Takže asi premiéra.

 Obrazek


 Dominik:

   Čím si vysvětluješ svůj gólový účet? Mohlo to být i tím, že začínáš nastupovat na předstoperu, kde se víc dostáváš k podobným situacím jako byla ta při tvé druhé brance?

   Abych pravdu řekl, tak předstoper či střední záložník mě hrozně baví. Tyhle posty jsem si chtěl vyzkoušet odjakživa. Je pravda, že tam dostávám i více prostoru na to se rozhlídnout okolo sebe, připravit si kliku a rozdat balón tak, aby z toho spoluhráči těžili.
Obrazek

 Dominik:

  Myslíš tedy, že jsi konečně našel ten pravý post? Dříve jsi se protočil na krajní záloze i v útoku. Na těchto postech jsi leckdy míval kolísavou formu..

   Povim ti to takhle. Střední zálohu jsem nikdy neměl tu čest si zahrát, ikdyž si myslím, že k tomu mám nejlepší předpoklady z těch všech odehraných postů.

 Obrazek


 Dominik:

   Dobrá tedy, pojďme dál. V posledních týdnech se uvnitř týmu udály některé změny. Nejprve odešla opora v brance Radimský, chvilku poté skončil také tvůrce hry z posledních dvou sezon Martin Kočnár. Zajímal by mě tvůj pohled na věc. Přeci jen to byli fotbalisté nastupující zpravidla v základní sestavě..

   S Martinem jsem měl tu možnost víc se seznámit a do budoucna jsem se s ním viděl v tom středu. To, co on odběhal a odmakal bude těžký nahradit. Pak je tu i druhá strana věci a to bylo nejspíš jeho chování. Já ho přijal takovýho jakej byl a za špatně jsem s nim nikdy nebyl. Naopak spoustě lidem to dělalo problémy s Kóčou vyjít.

   A Honza? Tady možná není ani co bych řekl. Golman na kterým to stálo... a odejde kvůli takovýhle banalitě...

 Obrazek


 Dominik:
   Dobrá, vraťme se k fotbalu. V příštím kole hrajete na půdě svého hlavního rivala. Týmu, který tě vychoval a kde jsi dlouhá léta hrál. Jak se na zápas těšíš?
Těším se a to hodně, abych pravdu řekl. Mrzí mě, že mi tento týden uniknou tréninky z důvodu nadcházejících maturit. Každopádně k soupeři chovám ještě nějaké sympatie, o ty nikdy nepřijdu, ale úkol zní jasně. Nebrat si servítky a Chomutovu zatopit, tak moc, jak jen to půjde. Chci vyhrát!

 Obrazek


 Dominik:

   V minulém kole jste sice prohráli velmi nešťastně, sezona jako taková se pro vás však nevyvíjí vůbec dobře a na předposlední celek ztrácíte již 9 bodů.
   V čem vidíš ty osobně hlavní příčiny takového neúspěchu? Tým se po mistrovské sezoně zdál odhodlaný navázat na předchozí úspěch..

   To máš pravdu. Ale musím podotknout, že v posledních kolech se zlepšujeme, zároveň začínáme bojovat a jak se říká : naděje umírá poslední.

   Hlavní příčiny? Obecně vzato nejspíš odchod krále střelců (p.: L. Vondráček) a jiných důležitých osob do chlapů, pak vně sezóny hlavními problémy -  Kočnár,Radimský a na to navazující "NEMOCI", které před zápasem přijdou a po hned zmizí, nesoustředěnost a zároveň ta nepohoda, která se dala čekat, jelikož hrát o poslední příčky vám ten patřičný klid rozhodně nezajistí.

 Obrazek


 Dominik:

   Rozumím ti. Konec sezony se však kvapem blíží. Kam budou směřovat další fotbalové kroky Dominika Rohly po konci sezony? Bude to tvůj uplný konec nebo máš v plánu fotbal nadále hrát?

   Fotbal mám v plánu i po sezóně nadále provozovat. Chomutovský áčko je prý obsazený, tak tam néé.

 Obrazek


 Dominik:

   Dík za rozhovor a oslav písemnou maturitu o víkendu třeba vstřelenou brankou. Hodně štěstí!

   Já děkuju. Dám na tebe a maturitu oslavím,tak jak se patří.
Obrazek

Rozhovor pořízen a upraven 29. dubna 2013, O. Plos a L. Votruba